(Cali)grafie

CALIGRAFÍE s.f. Arta şi deprinderea de a scrie frumos. ♦ Scriere frumoasă. ♦ Fel de scriere al cuiva;

Da’ cand felul de scriere al cuiva n-are nimic de-a face cu arta si deprinderea de a scrie frumos, cum se numeste? Adica stilul ala de scris la care te holbezi cu orele inainte sa-ti dai seama ce alfabet a folosit autorul.  Stilul ala de scris care te face sa te simti din nou elev in clasa I, sau Doamne feri’ putin dislexic. Stilul ala de scris care-ti solicita absolut toti neuronii pentru a descifra un cuvant de 4 litere. Scrisul de doctor, scrisul cu picioru’, stilul asta de scris……cum se numeste?

Pai daca nu stiti va spun eu. La mine la munca, cel mai des se numeste „Marieeeeeeeeeee ‘ti-ar abecedaru’ al naibii sa-ti fie”.

Maria e o fata tare faina ea de felu’ ei, da’ are doua defecte majore :

1. Scrie mai urat ca mine.

2. Nu vrea sub nici o forma sa invete sa foloseasca PC-u (are vreo 50 de ani. Maria nu pc-u).

In mod normal nu m-ar deranja defectele Mariei daca nu s-ar trezi din cand in cand sa-mi trimita cate o „scrisorica” scrisa de mana, care scrisorica trebuie centralizata impreuna cu alte „scrisorele” , care centralizare tre’ sa ajunga la cate un dereftor. Si cand se intampla asta liniile telefonice ale firmei incep sa se inroseasca:

Eu: „Marie, ia copia de la referatu’ de ieri” (intotdeauna isi pastreaza o copie).

Maria: „Ce nu pricepi?”

E:”Nimic!”

M: „Pai zi unde nu pricepi”.

E:”Domnule manager, Subsemnata bla bla blaurile de rigoare, va rog prin prezenta sa aprobati achizitionarea a 30 tuburi de @%&(*&*&. Ce tuburi vrei?”

M: „De neon tu! Nu mai sti sa citesti?”

E: „Neon sa fie daca zici tu.” Scriu traducerea dedesupt si continuam „4 baterii $#%^% si 50 de metrii de sarma (*&%^#$ . Ce baterii si ce sarma vrei?”

M: „Pai baterii de perete si sarma ghimpata. Al’ceva mai vrei?”

E: „Nu, merci.”

M: „Auzi, da’ daca tot ai sunat, ia zi, ne da ceva in plus la leafa?”

E: „O sa ma omori intr-o zi. Mai vorbim Paaaaaaaaaaaaaaaaaaa!”

M: „Paaaaaaaaaaaaaaaaaa!”

La un moment dat am facut greseala sa las langa centralizator si  „scrisorelele” aferente. Una’ mai desteapta (stilul de cautator de nod in papura) si cu mult timp liber s-a apucat sa verifice centralizatoru’.  Cand a ajuns la referatul Mariei, ma suna: „Auzi, tu cum de ti-ai dat seama ce-a scris Maria?” . „Pai simplu, am sunat-o s-o intreb ce-a scris”.

Cand s-a intors centralizatoru’ & compania la mine, pe referatu’ susnumit scria „Tradus telefonic de Maria in data______ la ora____”

PS, va spui toate astea  ca azi iar am luat-o in barba. I-am lasat un bilet lu’ sefa si n-a priceput ce am scris. Rectific, iar n-a priceput ce am scris.

Publicitate
Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

 1. Ada

   /  28/01/2009

  Scris mai urat ca al doctoritei mele de familie n-am vazut! Au probleme toate farmacistele din zona, dar deja o cunosc. Eu o intreb de mai multe ori cum se cheama doftoria si, daca nu silabisesc ele pe reteta, ma dau eu desteapta si le descifrez. 😛

  Răspunde
 2. Athe

   /  28/01/2009

  Las’ ca aventuri din astea am avut si eu cu fostu’ meu doftor 😀

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: