Criza? My ass!

Zice Romania Libera pe 26 ianuarie ca: „In prezent, circa 17% dintre cei 332 de deputati ai legislaturii 2004-2008, respectiv 56, figureaza pe lista parlamentarilor care au depus cereri pentru primirea, timp de trei luni, a indemnizatiei tranzitorii. Fiecare dintre ei va obtine un venit net de circa 50 de milioane de lei vechi. Drept urmare, romanii vor plati lunar, pentru odihna ex-deputatilor, aproape patru miliarde de lei vechi (circa un milion de euro).
Cei 11 ex-senatori care au cerut, la randul lor, somaj, vor „costa” ceva mai putin, „doar” 770 de milioane de lei vechi pe luna.”

Adica………cum adica? Adica e criza de criza din tara crizelor, da’ ne permitem  sa platim cate 5.000 de lei in urmatoarele 3 luni fiecarui fost deputat/senator? Pai  pentru ce? Din cate stiu eu a fost ales de unii ca mine sa zaca pe un fotoliu la parlament, pardon, sa gandeasca/voteze neste legi care sa ma faca pe mine, cetateanu’ de rand sa traiesc mai bine, mai sigur, sa-mi aprere drepturile. Atata timp cat a fost deputat/senator a fost platit cu bani frumosi sa vorba vine faca ceva si acu’ vine si zice ca-i mai trebe niste bani sa………….. ce anume? Sa stea degeaba pe banii statului? Guvernu’ lu’ nea’ Boc se da peste cap sa faca rost de bani pentru cine stie ce are in cap, se jura ca da afara 20% din angajatii aparatului central, dar noi ne permitem sa ne intretinem „fostii”.

Acu’ ma scuzati (sau nu) dragi alesi, da’ nu vi se pare ca sunteti cam nesimtiti? Va doare inima daca trebuie sa mariti pensiile sau salariile, da’ nu aveti nici o problema cand e sa va asigurati remuneratia „post ciolan”.  As vrea sa va vad pe fiecare in parte traind dintr-un salariu’ minim pe economie, intr-un apartament cu chirie si cu vreo 2 copii de scoala. Si daca dupa vreo doi an de asemenea trai mai aveti curaj sa spuneti ca se poate trai cu banii aia, ca sistemul sanitar si sistemul de invatamant sunt gratuite imi dau delete la blog si nu mai deschid gura in viata mea.

Ca fapt divers, tot in Romania Libera din 26 ianuarie, la stirea despre dezbaterea bugetului nea’ Boc zicea ca „se va face o analiza” in legatura cu disponibilizarile susnumite. Parerea mea: praf in ochi. O sa se analizeze pana uita tot poporu’ ca a fost vreodata vorba de asta. Ce mi-a mai ajuns la urechi (drept e ca nu-i verificata stirea) e ca, pe lista cu cei ce vor fi (probabil) disponibilizati se vor afla: cei necasatoriti/divortati/vaduvi/fara copii, in schimb nu vor fi disponibilizate persoanele care mai au mai putin de un an pana la pensie, pentru simplul motiv ca cei aflati pe liste se vor descurca (nu ma mira conceptia avand in vedere cate curve se invart pe langa/printre politicieni) iar de cei „batrani” ne e mila.

Intrebare: Pe cand niste disponibilizari pe criterii de eficienta?

Articolul următor
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Ada

     /  27/01/2009

    Deci tre’ sa-mi caut sa ma marit! Si sa fac si copii repede, sa fiu sigura! Fuck them and their law!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: