Gogoşul înfuriat (sau cum se… vorba aia un weekend perfect)

Nenea Charles a’ lu’ Darwin zicea că oamenii se trag din maimuţe. Un alt creier genial, rămas anonim pentru subsemnata, a completat teoria cu panseul „unii nu s-au tras de tot”. Ceea ce nu e foarte departe de adevăr. Că să vă spui.

Weekendul ăsta a fost rândul sibienilor să coloreze Brasovul, ceea ce a însemnat ca 14 bloggeri/ong – isti din Sibiu au făcut poze în Brasov tot weekendul. Amu’, în afara de ploaia care ne-a tocat creierii toată ziua de sâmbătă totul a fost perfect. Doar că, duminică spre seară, Ada, a vrut o gogoaşă, ocazie cu care am aflat că nu-s gogoşerii prin centrul vechi. În afară de una. Pe Bariţiu. Între Biserica Neagră şi facultatea de silvicultură. Eh, io l-am mai văzut pe patron cu unele ocazii prin zonă, da’ niciodată n’am fost curioasă să aflu ce-i de capul lui. Nici duminică nu eram (curioasă, care este), dar dom’ patron a ţinut sus şi tare să-şi etaleze caracterul, mă rog, lipsa lui, pe toată strada.

Povestea de fapt a început relativ mirific. Adicătelea Cipi şi-a tras caricatură, după care ne-am (eu, Gabi, Claudiu , Cosmin şi Sabin) aşezat liniştiţi lângă fântâna din Paţa Sfatului să vedem trompeţii, iar Cipi şi Ada au plecat după gogoşi în direcţia silvicultură. Amu’, oricât de mare era coada nu prea aveau cum să stea mai mult de 10 minute, şi, cum nu s-au întors nici după un sfert de oră m-a cam apucat disperarea. Că nu aveam numărul de telefon al niciunuia. Numa că, la un moment dat îmi sună telefonul. Şi îmi zice Ada:

Noi suntem la Biserica Negră, aşteptăm poliţia.

Vă e clar că nu mi-au mai trebuit nici trompeţi, nici porumbei, nici apă rece şi ne-am luat tălpăşiţa în direcţia indicată de Ada. Şi am aşteptat jandamii. Care au venit. Şi atunci a început circul. Că dom’ patron era în stare de ebri…. ebra… erea muci şi a început să urle la jandarmi de după gemuleţ. După care a ieşit afară. Prin plasa de ţânţari de la uşă. Pe care a scos-o din balamale. Cu buletinul uneia dintre vânzătoare, ca pe al lui nu-l avea. La îndemână. Că l-a găsit într-un târziu. După care a intrat înapoi în gogoşerie. După care a ieşit cu un telefon şi a fotografiat număru’ de înmatriculare de la duba jandarmilor. După care a început să urle la jandarmi, că pe noi nu ne-a mai băgat în seamă. După care a apărut un echipaj de poliţie, după care am plecat noi la poliţie, unde am scris cea mai ineptă şi agramată chestie  din viaţa mea, după care ne-am dus să mâncăm/bem ceva, după care ne-am dus spre casele/oraşele noastre.

Amu’, circu’ pentru trecători a fost gratis (dacă eraţi prin zonă, să vă fie de bine). Nenea jandarmu’ a zis că în cel mult o săptămână gogoşerie respectivă dispare (încă sunt în dubii: să-l cred?, să nu-l cred? mai vedem). Tot nenea jandarmu’ a insistat să depunem plângere la poliţie. Nenea poliţaiu în schimb a insistat să nu. Nu mă întreb de ce. Am nişte vagi idei. Vreau în schimb să-i mulţumesc domnului în haină maronie care a vazut toată povestea, a rămas prin zonă pâna au venit jandarmii şi ne-a lăsat numărul de telefon, în cazul în care avem nevoie de martori.

Povestea completă o (s-)o găsiţi aici.

Hăi sănătate, şi mai deschideţi ceva gogoşerii prin centru’ vechi, vă rog frumos.

Publicitate
Articolul următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

 1. mda, asta-i din categoria frumos oras, pacat ca-i populat.. intr-un final cineva a depus plangere la politie?? ca de la Cipi n-am inteles prea bine…

  Răspunde
  • Athe

    /  28/06/2010

   Păi Cipri a făcut reclamaţie, care a rămas la jandarm, că nea’ poliţaiu a rămas la părerea lui, că mai bine nu. Eu am dat declaraţie că nea’ tilică, pardon, patronu’i-a înjurat pe jandarmi, care a rămas tot la nea’ jandarmu’. Şi jandarmu’ i-a scris un proces verbal lu’ nea’ patronu’ care se lasă cu amendă pentru tulburări nervoase. Pardon, tulburarea liniştii publice. Decât că nu ştiu ce valoare are amenda.

   Răspunde
 2. dreamwind55

   /  28/06/2010

  Dar a fost o aventura de neuitat. Amenda uriasa e de 30 lei. Bani-s nimica, da ma bucur de nervii pe care ii va avea patronul pitecantrop.
  Ma gandeam eu ca ajung la Sectia 1 Politie? Nu! Dar a fost …colorat !
  In rest, numai de bine, intalnirea pentru proiect a fost perfecta, pozele au iesit bine-atat cat ne-a permis vremea, noi ne iubim…Va asteptam pe la noi!

  Răspunde
 3. de fapt amenda a fost semnificativa, totusi, in cuantum de 300 Ron. decat nimic…

  anyway consider ca intamplarea a fost in virtutea prietniei, comunicarii si socializarii, intrucat – precum spunea si Athe – in cele din urma ne-am adunat in jurul unei mese la care am pove, si-am ras, si a fost fain 🙂

  Răspunde
  • Athe

    /  28/06/2010

   Şi am eşarfă de la Ursus. Mulţumită unui setos de la masa din spate :))

   Răspunde
 4. ok, eu tot n-am inteles de ce a luat patronul amenda sau mai bine, de ce a fost recalcitrant patronul cu jandarmii si cum ati aterizat voi pe acolo?

  Răspunde
  • Athe

    /  28/06/2010

   Păi noi ne-am dus după gogoşi. Adică Ada. Şi discuţia a ajuns la „La noi în Sibiu…..” şi tipu’ şi-a adus aminte că a avut o afacere în Sibiu şi nu i-a mers, şi a început să facă_ca indienii. Şi Cipri a chemat poliţia. Şi mai ai şi tu răbdare să povestească Cipri. 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: