Dom’ primareleee mâncaț’aș gura

Partea a doua, că n-am terminat. Da’ acu am mai mult timp.

În primu’ rând să-i mulțumești lu’ nepotu-mio că i-a facut facebuce lu’ mama, și vede mama ce scriu și nu mai am voie să-ți zic de organe sexuale masculine. Da’ nu-ți garantez că-mi iese.

Deci. Vezi mătăluță, dom’ primarele, circulația din centru’ vechi nu-i despre ominii care viețuiesc acolo. Că ăia nu-s chiar mulți. Și tu ar tre’i să ști, că doar de acolo te tragi. Circulația din centru’ vechi e despre ăia care au treb’i prin zonă. Și ăia îs mullți. Și de luni se fac mai mulți. Că vezi matale, tu prin zona aia ai chestii. Gen Primăria și Posta (cine le-a pus pe astea una lângă alta o știut de ce) și peste drum ai CJu și Prefectura (nu comentez). Dupe care ai Biblioteca, și 2 școli. În livadă. Amu una din școli e 0-8 și ailaltă e 0 – 12. Dupe care, cum te cocoți tu spre Chietri, ai așe : 2 muzee, silvicultura, maternitatea, grădiniță și fabrica de popi. Când te scobori ai dupe cum urmează: liceul pedagogic, secu, spitalul de nebuni, Saguna, muzeu, Honterus, grădiniță, ceva corp de la universitate, Unirea. Asta fără crâșme, hoteluri și alte firme și firmulițe care plătesc taxe la statu’ degeaba să poți tu să te dai cu mașina de servici.

Toți ominii care lucră/învață în chestiile enumerate mai sus tre’ să ajungă cu ceva acolo. Și pen’ că transportul în comună e varză, ne plimbăm cu mașina. Că vezi tu, dom primarele, poți să faci tu transportul public gratuit, da’ dacă ai autobuze de 15 locuri (e mai multe, da’ pentru efect merge) care vin la 10 minute distanță, mulți renunță la idee și pleaca cu masina. Că pute. Bine, asta nu e vina ta. Asta e chestie de nesimțire românească. Și în Brașov mersul pe jos sau cu bicicleta nu-i cool. Nu de alta, da’ nu-i cool să crăpi. Că deșteptu’ d’a fost înaintea ta s-a gândit că semafoarele încurcă. Și le-a scos. Și a făcut giratoare. Și e o aventură să treci strada prin multe locuri. Bine, asta tine de educația noastră ca bobor. Și de respect. Sau, mai degrabă, lipsa lor. Chestie care se aplică și la biciclit. Așa che. Dacă vrei să reduci mașinile din centru, vorbește cu nenii de la șobolanu’ Brașov să mărească frecvența la autobuze. Că toti ai tot consiliul local în CAul lor. Că s-ar putea, da’ nu-ți garantez, să se plimbe mai mulți cu ele. Că dacă dimineață la prima oră, nu tre’ să-l miros pe nea’ Gheo care pute a alcoolul beut asară și pe țața Floarea care a mâncat usturoi cu cârnați la micul dejun, și pe te miri ce nene/tanti care încă n-a descoperit săpunu’ și apa caldă, și mai ales, nu aud cum imi tușește careva în ceafă fără mască, mai că m-aș întoarce la plimbat cu autobuzu’. Și-s mulți ca mine.

Amu’ drept e că partea cu educația, bunul simț și respectul nu-s chiar vina ta, da’ o amendă la timpul ei face minuni. Că la români educația se face cu paru’ pe spinare, de obicei. Da’ dacă vrei sistem de parc&ride în mândrețea de oraș verde, tre’ să-mi dai loc să parck și tre’ să-mi dai ceva să ride. Că altufel vorbim discuții. Și io rumânu tot cu taxiu/mașina se duce unde are trebi.

Toante brune și la vară cald.

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu