Verde

Bine, ideea de verde. Carevasăzică ieri m-am plimbat prin parc. Vr’o 3 ore. Și nu l-am văzut pe tot. Numa că ar tre’i să vă explic ideea de parc.

Se face că e o baltă mai mare, gen lac mai mic, care se leagă printr-un sistem de canale și pârâiașe cu vr’o 5 bălți mai mici. Și pe malurile la toate bălțile astea crește stuf și papură. Și pe alocuri nuferi. Care erau înfloriți, în cazu’ în care vă întrebați. Și pe (lângă) bălțile astea trăiesc rațe. Dap, rațe d’alea de fac mac mac și din când în când le stă bine pe varză. Și pescăruși. Care îs nesimțiți și cerșetori. Și țipă. Și îs mulți. Eh, între toate bălțile astea se situează niscai bucăți de pământ destul de întinse, pe care îs plantate banci, coșuri de gunoaie, mese de picnic și…………. locuri pentru barbecue. Și ceva copaci. Prin care trăiesc niscai șoareci cu coada mai lungă la care localnicii le zic veverițe. Astea îs alte nesimțituri cerșetoare, care n-au nici un pic de respect pentru nimeni și nimic. Gen, dacă esti la nivelu’ lor de înălțime și nu ești atent rămâi fără chestiile pe care le ții în mână. Mno, luați acu’ tot ce v-am pove’ și trântiți tot peisaju’ în mijlocu’ la o pădurice. Trageți ceva alei prin bucățile de pamânt, puneți pe ele niscai bicicliști și/sau alergăreți,  plasați niste iarbă pe unde vă cade bine, luați-vă o pătură și o carte, eventual ceva de mancat și de băut, și așezați-vă la soare. Sau plecați la plimbare pe malu’ lacului. Și prin pădure. E o liniște superbă și pădurea începe să își schimbe culorile. A! uitai să vă spui. În bălți sunt peștisori. Nepescuibili. Sună bine, nu? Și departe.

Mno, cum să vă spui io vouă, ăsta nu-i cel mai mare parc din zonă. Și nici singuru’ de dimensiunile lui. Și are calitatea, ca și ceilalți frați ai lui, să se situeze în mijlocu’ orașului. Bine, în mijlocu’ cartierului. Așaaaaaaa, cam lângă o stație de metrou.

Ceasuri bune!

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: