Paradis frăţicăăăăăăăăăă

Dragi tovarăşi şi pretini gutuvă-n abăn. Îmi cer scuze că n-am mai dat pe aici de secole, da’ în ultima perioadă n-am avut timp nici să mor. Da’ azi vă scriu, că era să mor. De râs. Că m-am apucat de un curs de instructori de gimnastică pentru seniori. Dacă n-aţi aflat de curs înseamnă că nu ştiţi ce să citiţi pe net. Dacă aţi aflat şi n-aţi venit aţi pierdut o distracţie pe cinste. Ghinionu’ vostru.

Amu’, cum instructorul nostru a avut la un moment dat probleme de sănătate şi a trebuit să facă o bucată bună de timp gimnastică în apă, a considerat necesar să ne arate şi nouă ce înseamnă chestia asta. Pe cale de consecinţă ne-am deplasat în grup organizat înspre singura chestie din oraş care suportă bipezi care nu ştiu să înoate, pe o vreme de rahat ca cea de azi. Recte, paradisu’ subacvatic. Şi acilea începe dixtracţia.

1. Doi inşi din gaşcă aveau card de la zile şi nopţi, ceea ce le dădea dreptu’ la o reducere de ţ la sută din preţu’ biletului. Numa’ că tanti de la intrare nu ştia cum se foloseşte ‘strumentu’ pentru respectivu’ card. Da’ colega ştia, şi urma să vină peste juma’ de oră. Şi ca să nu aşteptăm, o să rezolve ea problema până ieşim.

2. Tanti mi-a dat o brăţară cu o cheie, care, teoretic tre’ia să ÎNCUIE un dulăpior. Care dulăpior ar fi trebuit să fie deschis. Decât că nu era. Da’ norocu’ meu, ne’a dat la fiecare câte o  cheie, şi am reuşit să-mi îndes rucsacu’ în dulăpioru’ altcuiva.

3. Mi-am adus aminte de ce nu merg eu la baltă de obicei. Că adică, pe mine dacă m-ai scăpat în apă nu mă mai scoţi de acolo nici cu slujbe. Da’ azi am reuşit, că m-au ameninţat că dacă nu ies la timp o să tre’iască să mai dau ceva bani la ieşire. Chestie care n-ar fi fost chiar inteligentă. Eh, faza cea mai nasoală e că, după ce stau prea mult în apă nu-mi mai iese mersu’ pe picioarele din dotare. Că am senzaţia că’s încălţată cu bocanci de 15 kile fiecare. Da’ îmi trece. Cu timpu’.

4. Mno, la paradis îi frumos. Că îi multă lume. Şi colorată rău. Adicătelea gagici machiate şi cu perle la gât, musculoşi cu slipuri minuscule şi cu lanţuri de aur tot la gât, şi d’aştia d’al de mine, care se ocupă de studiat terenu’ şi eventual căutat nod în papură. Eh, PCRu personal (se traduce pile, cunoştinţe şi relaţii) care a mai trecut prin zonă, mi-a lăudat, cu mici excepţii, o anume încăpere din tot paradisu ‘cela, recte grota. Care grotă se vrea a fi cameră de relaxare. Drept urmare, te introduci înăuntru şi te aşezi undeva. „Undeva” asta e doo posibilităţi. Una se numeşte băncuţă trântită d’a lungu pereţilor, şi alta se numeşte o tentativă de bazin cu apă foarte mică şi foarte caldă. Ideea la bazinu’ ăsta e să stai întins pe spate şi să te uiţi pe tavan. Prima indicaţie că ceva nu-i chiar cuşer cu respectiva cameră e că uşa e închisă, şi pe uşă scrie „intrarea copiilor interzisă”. Şi dacă intrii singur rişti să te simţi ciudat. Eu am fost dusă de mânuţă. Şi aci’ începe partea haioasă. Când am intrat erau înauntru 4 inşi, grupaţi pe sistemu: un cuplu, ea peste el, se sărutau de mama focului, doi „ei” care stăteau unu’ lângă altu’, şi vreau să cred că doar stăteau. Că lumina e cam chioară înspre de loc. Şi pe pereţi e o chestie gri înspre negru. Drăguţ a fost că, la juma’ de minut după ce am intrat, cei 4 susnumiţi au dispărut. Cam în viteză.  Ca fapt divers, persoana care m-a dus de mânuţă până acolo e un el, croit cam pe gabaritu’ meu. Decât că, cu un cap şi ceva mai înalt decât mine. Amu’, n-am înţeles dacă respectivii au dispărut că’i încurcam sau dacă am lăsat impresia că urmează să-i luăm la palme. Vag neinteresantă chestia. Deci, se lăţeste, pardon, lungeşte subsemnata în susnumitu’ bazin, şi face singura chestie care e omeneşte posibil în camera respectivă, abică beleşte ochii în tavan. Şi pe tavan încep să se plimbe peisaje din cele mai frumoase, pozate de fotografi din cei mai pricepuţi, cu aparate de pozat din cele mai bune. Care peisaje e uălpeipărurile standard din win 7. Amu’, dacă vă întrebaţi de unde ştiu asta, vă spui. Deci, ‘telighentu’ care stătea în faţa pisiului de pe care rulau pozele nu s-a obosit să facă pozele fulscrin. Şi în stânga peisajelor mirobolante se vedea foldăru’ şi miniatura la fiecare poză. Şi erau (des)centrate aiurea rău. Deci, nenea patronu’ de la paradis, schimbă-ţi dreacu’ omu’ de la pisiu. Dar, cea mai fenomenală chestie în toată afacerea asta e muzica. Şi muzica asta se vrea a fi muzică de relaxare. Amu’ nu’ş ce vă relaxează pe voi, că io ştiu că din punctu’ ăsta de vedere îs ciudată rău da’ mie muzica respectivă mi s-a părut perfectă pentru un film de groază. Drept e că îi lipseau nişte ţipete şi eventual un motor de drujbă, da’ baza era perfectă. Drept urmare, în tri minute eram înapoi in bazinu’ cu apă de un metru’ juma’.

5. În două ore cât am stat acolo am reuţit să iau doar o gură de apă fără voia mea. Partea groaznic de proastă e că asta s-a întâmplat la duş şi apa era combinată cu şampon. Naşpa senzaţie.

Mno, hai sănătăţuri, şi ne’om mai auzi!

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

5 comentarii

 1. băăăăăăăăăăi, cand ai fost tu in grota?? pai treaba-i asta? :D:D::D:D: :))))))

  Răspunde
 2. Vai tu… te legi tu de pozele de pe tavan? Pai cati dintre cei care intre acolo crezi tu ca au timp sa se uite la tavan?:)

  Răspunde
 3. maman

   /  10/09/2011

  ….eu n-am văzut personajele cu lanţuri grele şi slipuri minuscule…nici gagici machiate şi perlate,,,Nu că ţi-aş găsi vreun nod în papură, dar eu nu văd fără ochelari decît strictul necesar 🙂 (io-te un avantaj pt chiori… :))
  …am văzut o uşă pe care scria grotă (cu negru tare) şi-am făcut ; brrr…şi m-am hidromasat în continuare….Azi mi-a zis fii-mea că e un loc ciudat, cu întuneric beznă şi nici nu şti în ce ”lichid” stai lungită şi nici ce fac personajele de lîngă…dar pe cerul de sus erau doar stele odată….No, deci ăla de la pisiu a evoluat puţin de ştie să pună poze…:)

  Răspunde
 4. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: