Unde nu-i cap

e vai de steaua noastră.

Bag de samă că v-am mai zis la câte unu’ altu’ că io am ajuns la concluzia că în dreaga de Românica n-ai cum să te plictiseşti nici dacă ţâi neapărat. Că tot timpu’ se întâmplă ceva care te face ori să râzi în hohote, ori să te cruceşti de cât nu-i duce capu’ pe unii compatrioţi d’ai noştrii. Eh, eu de vr’o săptămână care a durat până aseară mă tot întrebam ce mama dreaq se întâmplă. Pe scară la mine care este. Că viu şi io, co’chil cuminte acas’ într’o drăguţă dupe amiază şi descopăr că pereţii de pe scară erau raşchetaţi boboc prma’ntâia. Ceea ce înseamnă că zugrăvim scara. Ceea ce m-a făcut să intru automat în depresii, fi’n’că deoarece asta însema că cineva, în viitoru’ foarte apropiat va atenta la bujetu’ meu, care oricum e vai steaua lui şi suferă de deficit de cam multişor.  Da’ m-am gândit că om trece şi peste asta, că deh, dacă tre’be, atunci tre’be şi ne’om vedea de viaţă în continuare. Numa’ că, vr’o trei zile zugravii au zugrăvit cu avânt muncitoresc decât că doar palieru’ pe care se situează apartamentul subînsemnatei, care este el ultimu’ din bloc. Motiv pentru care m-a cam luat cu frică şi sughiţuri, că bagai de samă că treaba era cam groasă. Că dacă se proţăpea careva la uşă dupe bani avea să ceară cam mult. Dar, cineva acolo sus se pare că mă iubeşte, şi asară la şedinţa de bloc a aflat ma mere că, de fapt, vecinu’ de vis a varză zugrăveşte palieru’ pe cheltuiala lui. Deci, nenea vecinu’, dacă n-ai ce face cu banii să-ţi fie de bine. Şi sănătate.

Numa’ că……. acu’ vr’o două săptămâni un alt nenea vecinu’ să schimbăm geamurile de la luminator. Motiv pentru care cineva a dat geamurile vechi jos, pen’ că urma să vină nenii de la firmă să le pună pe ăle’ noi. Decât că geamurile vechi au dispărut de o săptămână şi ăle’ noi apar cel mai devreme mâine. Şi miercuri seară a fost furtună. Cu strigături. Şi fulgere. Şi tunete. Şi vânt. Şi s’a cam dus pe apa Sâmbetii toată zugrăveala. Şi acu’ zugravii au luat’o de la capăt. Şi probabil că se roagă să nu mai vină altă ploaie.

Mno, hai noroace şi ceasuri bune!

Articolul următor
Lasă un comentariu

3 comentarii

 1. viru

   /  23/07/2011

  stii hitul de la Cargo – Clasa muncitoare?

  sau replica celebra, noi munceste nu gandeste?

  zugravii la ora asta se freaca pe maini de bucurie

  Prost (in .de si in .ro)

  Răspunde
 2. Stilul clasic ! Dam o fata noua, dupa care ne amintim ca trebuia intai reparat ceva….ca la sosele, dupa ce turnam asfaltul, facem niste gauri sa verificam apa sau gazul :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: