Sărbătorile

dăunează grav sănătaţii. Mentale.

Că după cum bine ştiţi, pe mănoasele plaiuri mioritice, zilele de sărbă(u)toare se serbează mai ales prin repaus la pat. După o prealabilă inbuibare cu oaresce alcoale şi mâncări greţoase. Amu’, n-am nici o problemă (ok, aproape nici o problemă) cu chestia asta, decât că, rumânu’ când are prea mult timp liber  se apucă de gândit. Şi dacă mai are şi un ban pitit pe undeva se apucă de trimis mesaje prin eter, care mesaje aterizează din când în când prin câte un telefon (vorba vine) mobil. Lucru care pe mine mă face să păţesc…. chestii.

Că par exaplă, ieri drăguţă dimineaţă mă opreşte un coleg pe hol. L-am văzut eu că se uită cam strâmb la mine, da’ am presupus că’i de la oboseală. Şi după ce m-a studiat vr’o 5 minute şi bag de samă ca se pregătea să sune vr’un psihiatru’, mă întreabă:

„Auzi, tu mi-ai trimis mesaj?!”

„Ăăăăăăăă. Nu!”

„Hai tu, sigur? Că scria Carmen…”

Zic „N-am credit. N-am fost eu…” Şi plec. Omu’ a rămas vag buimac da’ m-a lăsat în durerea mea. Amu’ mă întreb ce dreq zice mesajul despre care facem vorbire, că omu’ totuşi se uita prea  ciudat.

Eh, azi drăguţă dimineaţă, păţesc una mai frumoasă. Că nu’ş’ dacă v-am spus, da’ io îmi fumez tigara de dimineaţă lăngă intrarea principală din fabrică. Chestie care mă ajută să fac inventaru’ tututlor colegilor care întârzie, şi să mă mai trezesc cu câte o informaţie care mă bagă instant în depresii.  Mno, azi drăguţă dimineaţă, când savuram bunătate de tiutiun, dau cu ochii de o colegă care zâmbea cam galeş la mine. Şi când s-a prins că am sesizat-o se apucă să urle din mijlocu’ străzii:

„Carmeeeeeeeeeeeen, casă de piatrăăăăăăăăăă!!!!!!!!!!!”

Mie mi-a stat cafeaua în gât, şi fumu’ de tigară, şi aeru’ curat de munte combinat cu ceva gaze de benzine şi monoxid de carbon şi întreb ca_co’chilu’ mic şi neştiutor:

„Fă, te’ai tâmpit?! Cum adică_casă de piatră?”

„Ăăăăăăăăă, păăăăăăăăăăi, mi-a trimis fi’e’mea mesaj, şi mi-a zis că te măriţi.”

„Nu era vorba de mine…”

„Hai tu, sigur? Că scria Carmen…”

Drept urmare, vă rog io gigea de tot, nu mai scrieţi Carmen în mesaje, că cine ştie pe la ce cunoştinţă d’a mea ajunge, şi poate mă trezesc mutată la Polu’ Nord.

Hai sănătăţuri!

Publicitate
Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

 1. ada

   /  28/04/2011

  :)))

  Răspunde
 2. Duoamne, bine ca n-ai patit ca mine: ma trezeste-ntr-o noapte, asa cam pe la trei mobilu’. Raspund eu somnoros, si-o voce de fomeie beata, imi zice hohotind: „Scoal’ ma fraiere si piș’-te”! I-am inchis, bine-nteles, cu injuraturile de rigoare!
  Totusi, nici pataniile tale nu-s prea placute! O zi faina!

  Răspunde
  • Athe

    /  29/04/2011

   Păi nea’ Costache, mobilu’ meu doarme pe silenţios. Ca să evit întâmplări de genu….

   Răspunde
 3. virusu

   /  29/04/2011

  pis lăv and cukiz

  ca un follow-up la postul „nedumereli”, sa stii ca si eu (ma rog, noi) am facut curat saptamana trecuta…
  si si sapt. asta…..mai am inca de adunat niste cioburi de pahare, dar trebuie sa mut canapeaua de la loc, si NU am chef (le las acolo sa vad daca aduc sau nu noroc)….

  asteptam urmatorul post si curatenia aferenta……

  fara entuziasm…..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: