Meri în crismăs

Nu ştiu alţii cum sunt, da’ pe mine, când se apropie sărbăutorile de iarnă mă cam apucă greaţa. N-am nimic cu sărbătorile în sine (cre’ că am mai zis asta mai demult), da’ am ce am cu ce se întâmplă în juru’ lor. Că par examplă, azi drăguţă dimineaţă am stat după un rahat de autobuz juma’ de oră. Că frumocşii de la şobolanu’ Braşov s-au gândit în sinea gândului lor să funcţioneze pe program de uichend, că_copii au vacanţă şi tâmpiţii care merg la muncă au maşini. Ba p’a mamilor voastre! Da’ asta a fost de dimineaţă, şi până am ajuns acasă mi-a trecut. Da’ nu de tot, după cum se observă.

Eh, partea cea mai frumoasă la susnumitele sărbători e chestia cu împodobit coniferu’, parte peste care am cam sărit în ultimii ani. Numa’ că anu’ ăsta nu mi s-a mai arătat din motive de nepot domiciliat sub ‘coperişu subsemnatei. Povestea cu coniferu’ a început mai acu’ vr’o lună, când sor’mea a ajuns la concluzia că co’chilu’ a crescut mare (vorba vine), şi realizează ce i se întâmplă (iar vine vorba) şi ar tre’i să ne cumpărăm un conifer natural, autentic şi eco, cu cetina tot verde şi cu miros de brad. Decât că l-a însărcinat pe patriarhu’ fomeliei, recte mon pere, cu achiziţionatu’ verziturii. Şi ‘ăl bătrân s-a conformat. De vr’o două săptămâni. Şi săptămâna trecută s-au deplasat pe patru roate (‘ăl bătrân şi coniferu’) înspre domiciliu’ subsemnatei. Amu’, tre’ să vă zic ca, de când mă ştiu, mon pere n-a cumpărat un brad ca lumea. Şi anu’ ăsta n-a făcut dispensă de la regulă. Că să vă spui. Ne apucarăm noi, cu avânt muncitoresc se împopoţonat … bradu’. Şi l-am văzut io că’i cam chel şi că verdele bate rău de tot înspre galben, da’ am zis să nu-i stric plăcerea soru’mii. Partea proastă e că, după ce am pus instalaţia şi vro’ 10 gloabe juma’ de cetină tot verde era pe covoru’ albastru şi jumatea ailaltă se ţinea cu dinţii de crengi. Da’ n-a durat mult. Că_când a venit vremea să admirăm mirobolantu’ şi nemaipomenitu’ nostru brăduleţ brăduţ brăduţ, susnumitu’ putea să fie şi prun la origini, că nu-şi dădea nimeni seama. Adicătelea aveam o adunătură de crengi plină cu gloabe şi un covor placat cu ace de brad. Concluzia: şit, o luăm de la capăt. Drept pentru care am recurs la soluţia de anu’ trecut, adicătelea brad de plastic şi spray cu miros de pădure. Mno, cel mai hepi în toată povestea asta a fost nepoate. Că a reuşit şi el să plimbe globurile cu roaba şi să spargă un glob şi să se holbeze la instalaţia de pom şi să mănânce bomboane fără să’l vadă mumă’sa. Şi acu’ tre’ să vină moşu’. Că aşa i-a promis tac’su, că dacă face bradu’ frumos vine moşu’.

Tu ce brad ţi-ai luat?

PS, apropos, hai Crăciun fericit!

Articol următor
Lasă un comentariu

11 comentarii

 1. Luy

   /  24/12/2010

  Eu mi-am luat brad negru, ca sa surprinda spiritu’ craciunului!! merii xmas ‘nd rock on!!

  Răspunde
 2. al nostru brad e artificial, fara spray cu miros de cetina si cam rarut, ca-i mai dragut. dupa ce l-am impodobit nu se mai vad golurile, ca le-am umplut cu tot felul de chestii rosii. deci merry christmas 🙂

  Răspunde
 3. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi tie!

  Răspunde
 4. viru

   /  29/12/2010

  No, ai fost in xmass?

  Eu ma bucur muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult ca a trecut, ca am fost stresat ca un pisic langa ligheanu’ cu apa, sau ca cainele la injectie. Ca din octombrie am bananait prin magazine dupa cadooooouri, decoratiuuuuuuuuni, gloabeeeee si alte kestii d’astea. Si cand s-a facut de 24 decembrie, eram terorizat (si incep sa ma ‘nervez) deja ca in cam 4 5 luni vine pastele…..

  E mai bine la buddhisti!

  Răspunde
 5. La Multi si Frumosi Ani! 🙂

  Răspunde
 1. Meri în crismăs - Ziarul toateBlogurile.ro
 2. Bilanţ pozitiv | Ioan Usca
 3. Colecţionara de coşmaruri – 38 | Caius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: