Viaţă grea

Dragi tovarăşi, tovarăşe şi pretini, grele vremi am ajuns să vieţuiesc. Nu, azi n-am de gând să vă toc creierii cu faptul că de luna viitoare pot să fug în lume că n’o să mai am cu ce să-mi plătesc dările pe la bănci şi alte chestii (Emile, numa’ bine îţi doresc cu ocazia asta. Şi ţie Trăienică). Problema pe ziua de azi sună puţin altfel şi e vag roeuse. Că fiind vară, şi cumnatu’mio neavând ce face acas’ la el, şi-a propus să-mi distrugă mie visele de conţed liniştit şi făr’ de lovele pe mănoasele plaiuri mioritice, la etaju’ 4. Şi s-a apucat de zugrăvit. Că ţâcă (recte nepoate) începe grădiniţa din toamnă, şi se mută cu căţel şi purcel pe capul subsemnatei cândva pe la începutul lui septembrie. Şi a început de săptămâna trecută, când a zugravit dormitorul în care vieţuiesc ei în timpul liber. Acu’ nu ştiu exact ce meteorit i-a lovit (pe el şi pe soru’mea, care este) că şi-au vopsit camera juma’ portocalie (adică portocaliu’ de la o rangă) şi juma’ roşie (adică roşu ăla de pe steagu’ nostru’i scris unire). Nu m’a deranjat chestia asta atâta timp cât puteam să inchid uşa de la camera respectivă şi s-o bat în cuie. Partea proastă e că, azi pe la vr’o paisp’ce trecute fix mă trezesc acas’ cu susnumitu’ cumnat şi susnumita soră. Şi cu o tonă de chestii în plase, cutii şi găleţi. Şi am aflat că azi avem (mai mult ei decât eu) program administrativ – gospodăresc : zugrăvim holul de la intrare şi bucătăria. Am tratat problema pe sistemul: eu mă închid în cameră şi voi faceţi borş, până când am rămas făr’ de elixirul vieţii (a se citi cafea), motiv pentru care am fost nevoită să fac o excursie până în bucătărie, împotriva voinţei mele. Şi mi-am adus aminte de coşmarurile mele din copilărie. Că al meu tată (dea’ lui ăl’ de sus sănătate) avea o problemă cu culoarea roz. Şi eu la fel, da’ problemele erau vag diferite. Carevasăzică, de câte ori zugrăveam apartamentul negociam (a se citi urlam unu’ la celălalt) culoarea din dormitorul subsemnatei. Ăl bătân era ferm convins că_camera tre’ să aibă pereţii roz, că doar era cameră de fete şi io eram ferm convinsă că fac icter mecanic dacă văd pereţi roz. Că era camera mea şi trebuia să aibă pereţi albaştrii. Şi de obicei o dădeam la pace: verde (nici eu nu văd legătura, da’ trebuia să mă limitez la paleta coloristică a zugravului).

Revenind la cafeaua şi bucătăria zilei de azi, ce culoare credeţi că au pereţii? Deci da, roeuse. Da’ nu e roeuse că aşa era intenţia. E roz că_cumnatu’mio a combinat portocaliu o rangă cu roşu drapel şi a ieşit……..ceva. Care ceva pe pereţi e un portocalio-roeuse-chiloţiu.   Amu’ aş putea să trăiesc cu chestia asta atâta timp căt pot să trec prin zonă cu ochii închişi. Partea proastă e că_când e mama acasă (adică de duminică seara până vineri dimineaţă) tre’ să fumez în bucătărie. Pe cale de consecinţă, dacă încep să reacţionez aiurea să ştiţi că nu’i vina mea. Pereţii sunt de vină.

Eh, şi bomnboana de pe colivă, oricât de tare mi-ar urla Ăia în urechi (look up and press play) tot mai răzbat din bucătărie ceva ritmuri de Guţă. Vorba lu’ Vania: Futu-i!

PS, nu mă ia careva de suflet?

Articolul anterior
Lasă un comentariu

16 comentarii

 1. Trimtem dopuri de urechi. Urgent!

  Răspunde
 2. si ochelari de soare, sa mai schimbe putin rozul pacatos:D

  Răspunde
  • Athe

    /  03/08/2010

   Albaştrii dacă se poate. În cel mai rău caz o să văd verde.

   Răspunde
 3. virusu_1999

   /  07/08/2010

  ristecpa!

  Stiu ca nu am dat semne vitale de ceva vreme, da’ curata bine urechea (daca vrea domnia ta,) la ce zice eu: din iesperentza propr’e si personala, culoarea la pereti se schimba cand e admirata de un fumator…..

  deci care este, (marean…): cat timp ai dezlegare la fumare in buca….tarie, si desfacere la pakete (dorim baksuri) de tzigari, baga mare! Din roeueeeeseeee ptiu! se va face maro. Tot de kk, da’ mai suportabil.

  Q: pot sa bag si io un link la matale pe blog? nu e personal, doar are legatura cu guta si neamu lui de pene….

  Răspunde
 4. virusu_1999

   /  07/08/2010

  http://www.ziare.ro/articol.php?id=1280838833

  comentariile is mai sexi decat articolu’ in sine 😀

  Răspunde
 1. Inocentul – XX « Ioan Usca
 2. Viaţă grea - Ziarul toateBlogurile.ro
 3. Final « Caius
 4. Final « Ioan Usca
 5. Recomand… « Weblog de IT si nu numai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: