Cafea cu aroma de … nisip

Nu, nu m’am tampit. De tot. Inca. Numa’ ca azi am fost in expeditie de jaf si cotropire la mon pere.  Si lojic, a venit si junioru’ familiei, recte nepotu’. Amu’, voi astia care ati stat la viata voastra mai mult de doua zile langa un copil mai mic de 4 ani, stiti ca susnumitii is dependenti de apa. Adicatelea unde e balta acolo’s si ei. Eh, nepoate, de cate ori e cald afara si ajunge la „Muicu Ion”  face cafea. Si daca voua v-a trecut prin cap ca stiti sa faceti cafea va inselati amarnic. Da’ io’s fata faina si va dau si voua reteta. Deci: se ia un lighean dintr-un material cat mai razistent. Dimensiunile ligheanului poa’ sa varieze da la lighean de rufe la piscina. Se umple ligheanu’ cu apa pan’ la jumate. Se ia o cantitate de nisip care poa’ sa varieze de la galeata la bascula (in functie de marimea ligheanului). Se plaseaza nisipu’ langa lighean. Se aduc neste obiecte intamplatoare (sticle de plastic, cani de tabla, lopatele & stuff) si se plaseaza langa lighean si nisip. Se plaseaza un copil de maxim 4 ani langa lighean, nisip & ob’ectele mentioneate mai sus. Se asteapta.

Copilu’ va spala metodic in apa din lighean toate obiectele gasite in preajma. Dupa care va umple obiectele cu nisip. Dupa care obiectele vor fi spalate din nou. Dupa care vor fi umplute din nou cu nisip. Procesul se repeta pana se termina ceva (ori nisipu’ ori apa din lighean). Rezultatul va fi cam asa: ligheanu’, obiectele vor fi pline cu nisip imbibat cu apa. Pe o raza de cel putin juma’ de metru’ in juru’ ligheanului va fi balta. Si nisip ud. Copilu’ va fi ud din cap pana’n picioare. Si plin cu nisip (eventual ud. Nisipu’ adica).  Pielea de pe mainele copilului va fi rece si incretita. Copilu’ va urla cat il tin bojocii ca nu-i e frig, ca e apa calda si ca n-a terminat cafeaua. Si ca-i mai tre’be nisp (sau apa, dupa caz). Si cafeaua tre’ sa mai fiarba. Si mai tre’ mestecat putin in ea (cu mainile daca se poate). Procesu’ tehnologic se incheie cand apare catelu’ si fuge cu unu’ din ob’ectele absolut necesare prepararii cafelei (adica lopatica).

PS, Nu incercati asa ceva acas’. Mai ales daca detineti covoare in proprietate.

Articol următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

 1. virusu

   /  25/10/2009

  data viitoare sa ii cumperi un tricou pe care sa fie imprimat: „DO NOT TRY THIS AT HOME! I AM A PROFESSIONAL!”

  Răspunde
 2. In acelas stil se poate prepara si mamaliga, inghetata si…prajiturele! Necesarul? Una bucata copil, o gramada de nisip si apa din belsug! Daca apa lipseste, una bucata copil, poate face pipi acolo si iese o cafea excelenta!
  O seara minunata!

  http://www.neacostache.com/2009/10/25/o-viata-impreuna-cap-xxvii/

  Răspunde
  • Athe

    /  25/10/2009

   Multamesc la fel Nea’ Costache. Si viata lunga Rusandrii si lu’ Nicolae.

   Răspunde
 3. chestii din astea faceam si noi cand eram mici 🙂

  Răspunde
 4. Cre’ ca d’aci ti se trage , taica ! Se simte ca esti stresata de numitu’ plod !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: