Asa, mai de sezon

Nus’ daca ati aflat, da’ in Brasov a nins vineri. Si s-a facut frig. Si s-a speriat ma mere. Ca_cam pe luni a sunat-o pe Abue. Ca vroia sa stie cum sa cu frigurile. Si Abue a mea, care toata vara s-a plans ca i-e frig era in calduri. Si nu vroia sub nici o forma sa ma duc sa-i pornesc centrala. Si m-a sunat ma mere vineri sa ma duc sa-i pornesc centrala lu’ Abue chiar daca tre’ s-o leg de pat. Decat ca io, copil inteligent l-am trimis pe cumnatu-mio. Ca poate tre’ aerisita instalatia…….. ca daca ceva nu-i in regula……… ca io nu stiu ce sa-i fac…. si s-a dus.

Eh, pe seara a aparut la domiciliu’ subsemnatei sor’mea & compania. Si din discutii in discutii imi zice sor’mea ca Abue saraca ori nu mai aude bine, ori nu mai pricepe romaneste.  Ca i-a zis cumnatu-mio ceva si ‘a batrana se uita aiurea pe pereti. Cumnatu-mio i-a mai zis odata acelasi lucru si Abue se uita dupa stele. Si intreb si io ca tuta:

„Da’ ce i-a zis?”

„Pai i-a zis sa nu stea sa pazeasca centrala, ca merge bine. Si n-o sa aiba probleme.”- faza la care pe mine m-a busit rasu’. Si sor’mea s-a cam suparat. Ca nu stia ce am.

Chestia e ca sor’mea  n-a mai trecut de multisor pe la Abue. Si nu mai e la curent cu obiceiurile batranei. Ca Abue a mea are obiceiu’ sa se faca_ca nu aude sau nu pricepe daca-i zici ceva ce nu-i convine. Si face exact inves. Si ca sa verific teoria mai sus mentionata, o sun azi pe Abue. Si incepe sa-mi povesteasca_ca vineri i-a fost asa de frig ca nu mai stia cu ce sa se imbrace. Da’ nu m-a sunat, ca daca-mi zicea ca-i e frig dadeam durmu’ la centrala (mdeah!), si a auzit ea la televizor ca anu’ asta nu-i mai face reducere la gaz, si vineri noaptea pe la 11 statea in balcon ca a pornit centrala dupa ce i-a dat drumu’ cumnatu-mio si nu s-a mai oprit. Si iarna trecuta pornea numa’ de doua ori pe zi. Si i-a fost frica sa nu bubuie ceva. Si cateodata asa nu-mi place sa am dreptate………….

Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Asa sunt toţi bătrânii , sa facă economie, adevărul e ca acum mulţi încă fac focul la soba cu lemne pentru ca este mai ieftin. Si nu poţi sa ii convingi nici in ruptul capului, fac tot cum vor ei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: