Neamu’ meu al falos…

….si putin mai indepartat de data asta.

Prin hatisu’ de unchi, matusi, veri si verisoare, hatis despre care nu m-am chinuit niciodata sa-l inteleg exact, se afla un cuplu pe la vr’o 60 de ani fiecare. Is ceva neamuri cu tata. Mai mult ea. Eh, cuplu’ asta se compune din: el moldovean cu acte in regula (recte ceferticat de nascare), ea nebuna tot cu acte in regula (recte diagnostic, medic curant, tratament si pensie de boala).  ‘Mnealui nu-i foarte interesant in situatia de fata, in schimb ‘mneaiei bag sama ca nu si-a mai luat tratamentu’ de mult. Sau poate boala i se agraveaza direct proportional cu varsta din bolentin. Ca sa va spui. Ca mama dadu azi de ‘mneaiei si a ajuns acas’ cu dureri de cap.  Ca a inceput madam sa-i iesplice ca:

– fie’sa ‘a mare s-a incurcat cu Ghitza si nu mai da pe acas’. De fapt astia sunt impreuna de vr’o 5 ani. Si ea s-a mutat la el.

– frac’su lu Ghitza se insoara in vara. Si-i mai mic decat Ghitza. Si ea i-a zis lu’ fie’sa ca-i da un porc si-un vitel sa faca nunta. Si fie’sa nu vrea.

– fie’sa ‘a mica si-a gasit pe unu. Pe internet. Si la vara merge cu el la mare. Da’ ala e de prin Pitesti. Sau Ploiesti. Sau de pe acolo. Si nu vrea porcu’ si magaru’ sa vina la Brasov sa-l vada si ea cum arata.

– la tineretu’ asta din ziua de azi (porcii si magarii) nu-i mai place munca. „Ca uite, si tu sapi gradina singura si copchii tai nu vin sa te ajute” (pupa-m-ai). Ca si ale ei (fete) numa’ pleaca in oras si pe ea o lasa singura.

– Nelutu’ (asta fiind tot un soi de var) se insoara in vara. Da’ aia e urata. Si nici ei nu-i place munca. Ca n-a vazut-o vr’odata la sapa. Si nesimtita aia de Marie (una de prin sat) vrea sa-i strice daru’ la nunta lu Nelutu. Ca si-a pus nunta cu o zi inaintea lui.

– si „mamica saraca” (ma-sa ei adica) e batrana si nu mai poate. Si-a cazut in curte, si-o doare picioru’. Si cineva tre sa stea cu ea. Si n-are cine. Ca ea-i obosita. Si ea tre’ sa doarma.

– porcu’ de barbatu’so  are saptej de milioane in banca si ei nu vrea sa-i dea nici un ban. Si ea n-are decat pensia de tri milioane.  Si el si-a vandut pamantu’ de la Cotnari d’aia are bani. Da’ ea nu-si vinde pamantu’. Ca ea ce-o sa mai manace cand o sa fie batrana?

– soacra-sa era o curva! Si ei nu i-a dat niciodata nimic. Da’ toata viata a barfit-o pe ea.

– si a tre’it sa se duca la ginecolog. Ca curva de soacra-sa i-a dat lu’ fi-su cand a fost mic a bea numa’ vin rosu’ sa-i creasca ………. Da’ e prea mare. Si pe ea o doare. Si-o bate gandu’ sa divorteze.  Si pe mine ma bate gandu’ sa-mi schimb numele.

Hai la multi ani copiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Publicitate
Articolul anterior
Articolul următor
Lasă un comentariu

9 comentarii

 1. Marmotica

   /  01/06/2009

  Neaataa!!
  Ce neam de seama si numeros ai 😆
  Sa-ti traiasca matusa sau ce o fi cu tine 😛 ( ai material de scris )
  Si la multi ani copilului din tine!

  Răspunde
  • Athe

    /  01/06/2009

   Daaaaaaaaa, sa-mi traiasca.

   La multi ani si la copilu’ din mata.

   Răspunde
 2. Eu

   /  01/06/2009

  Buna seara.
  Hai bre ca e tare. Zi mersi ca nu e ruda mai apropiata cu tine 😉
  LMA!

  Răspunde
 3. Eu

   /  01/06/2009

  A, si am uitat ceva.Zi mersi ca n-a intrebat de tine , cind te mariti 😛

  Răspunde
  • Athe

    /  01/06/2009

   E posibil sa fi intrebat. Numa’ ca mama stie ca ma irita subiectu’ si tace 😀

   Răspunde
 4. Eu

   /  01/06/2009

  Bun asa. Ai o mama desteapta 😉

  Răspunde
 5. Eu

   /  01/06/2009

  Sa-ti !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: