Facerea de bine…….

Stiti continuarea, nu?

Cum va spusei, saptamana asta m-am plimbat d’a proasta pe la finante. Ce nu v-am spus e  faptu’ ca sefa mea proprie si personala n-a servit munca aproape toata saptamana si, de cam un an n-am voie sa trec prin birou’ „(dez)organizarea muncii ” decat daca e vorba de interesu’ meu propriu si personal.  

Eh, ieri mi-a venit sefa la munca.  Si cate unii nu poa’ sa fie doar prosti, tre’ sa fie si tampiti, ca altfel nu-s normali. Drept urmare, careva s-a apucat sa-i povesteasca sefa-mii activitatile mele de saptamana asta.  „Careva” e cineva din serviciu’ dezorganizarea muncii, ca_colegele mele n-au avut cand sa vorbeasca cu sefa-mea, ca le-am monitorizat foarte atent pe toa(n)te.  

Cum Duminica e 8 a lu’ Martie si nu ne vedem la ochi, ne gandiram noi sa ne sarbatorim de azi.  Si la chestii de genu’ asta (cu toate ca-i interzis consumu’ de alcool in fabrica) se cheama si sefu’ (pe principiu decretului 402, adeca bea si sefu’ bem si noi).  „Sefu’ ” e denumire generica pentru orice functie mai mare de  „sef  birou”.  Pe ziua de azi „sefu’ ” a fost DOAMNA director economic, recte sefa mea proprie si personala.  Obiceiul doamnei, la adunaturi de gen e sa ne asculte/sfatuiasca/mustruluiasca (mai ales pe mine, ca am calitatea de a fi cam de-o seama cu copii ei) in legatura cu chestii care n-au neaparat legatura cu munca prestata in birou.  Azi, pan’ la un moment dat am crezut ca am scapat.  Ca deja ajunseram la capitolu’ behaiala si barfit masini/tinute de berbanti (deh, prea multe fomei in birou), cand doamna se intoarce inspre mine si intreaba:

„Tu ce-ai cautat la finante?”

Cre’ ca mi-au trecut pe fatza toate colorile cucurbeului. Si ma luase cu lesin. Si m- am inecat cu fumu’ de la tigara (nu, nu-i voie sa fumez in birou. Si da, fumez, da’ pe geam).  Si vroiam sa ma arunc pe geam. Da’ unu din directori isi parcheaza masina sub geamu’ de la birou’ meu. Si a tre’it sa-i raspund.

„Pai stiti, fisele fiscale…. tre’ia depuse…… si iera orori  si….” si cand vorbesc fara logica e clar ca cineva a futut meciu’ si nu vreau sa-l dau in gat. Si sefa-mea stie. Si ma lasa in pace. Da’ azi a insistat. Ca stie si faptu’ ca daca insista suficient afla cate ceva 😀

„Bine, da’ de ce te-ai dus singura?”

„Pai…… stiti……. c-o fiiiiiiiiii……. c-o patiiiii……….”

„Io parca imi aduc aminte ca tio-am zis sa nu te mai prind pe acolo”

„Paaaaaaaaaaai, sa vedeti………”

„Vad. Da’ de ce n-ai luat-o si pe Maria la finante?” Si n-am mai rezistat.

„Pai io nu ma duc sa ma fac de rahat cu aia pe acolo.”

„Atunci nu trebuia sa te duci.”

„Pai doamna, dumneavoastra nu erati la munca si eu nu-mi permit sa refuz un director cand ma „roaga” ceva.”

„Da, ai dreptate. Da’ sa nu te mai prind pe acolo.”

Pai fa, tu-ti mata de muiere dumnezeita pe fatza pamantului din cauza de decret dat de preplumbuitu’, dupa ce-ti spusei ca n-am voie sa trec pe la tine prin birou, dupa ce-ti rezolvai problemele, ce mama dreaq te apuci sa manci rahat aiurea? Ca luni iar vi sa plangi la mine ca nu-ti iese pula, pardon, dreaq stie ce, s’o sa te pun sa-i spui lu sefa ta sa-i spui lu’ sefa mea sa ma lase sa cobor pan’ la tine.  Si sefa ta o s-o sune pe sefa mea, si sefa mea o sa-i faca scandal lu’ sefa ta si-o sa te arzi ‘rai a dreaq. 

PS, sper sa nu mai am motive sa deschid sub’ectu’ asta. 

Publicitate
Articolul următor
Lasă un comentariu

3 comentarii

 1. Ada

   /  08/03/2009

  Si tu ai de-a face cu prosti… offfffffffff… mama ei de treaba!!!
  Lasa, da-le peste nas de cate ori ai ocazia! 😀

  Răspunde
 2. Athe

   /  08/03/2009

  Le-as da numa’ in gura ca la coasa. Da’ iesplicatia cu „au vrut sa-mi asasineze neuronii” nu intra la „legitima aparare”.

  Răspunde
 3. Ada

   /  08/03/2009

  😆 asa e…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: