Ziua unu – Februarie.

Februarie, adicatelea Faurar pe limba batranilor. E luna in care tu, taran agricultor, tre’ sa te apuci sa-ti repari plugu, sapa, coasa, sa schimbi potcoavele la cai, sa dregi cotetele, caru’ si ce chestii mai ai prin ograda, ca prea ai lenevit toata iarna, si minteni trece femartie si tre’ sa te apuci de muncit ogoarele patriei. Delirez!

Pe limba oraseanului modern e luna in care apar inimioare de toate felurile dimensiunile si materialele, luna in care toti is disperati, adicatelea unii ca tre’ sa dea bani pe susnumitele inimioare ca sa poa’ sa mai mance o ciorba calda in partea a doua a lunii si altii ca_cauta  un humanoid de sex opus ca sa nu fie singur pe data de pais’pce.

Pentru subsemnata, luna incepe cu saptamana patimilor. Adica de 4 raportare, pe 5 raportare si pe 8 ziua de nastere a prietenei prop’retate personala. Asta inseamna munca in exces si eforturi de gandire, ca eu iau banii in 15 si momentan is cam lefter, ca uitai de eveniment si tre’ sa ma prezentez magar cu un buchet de papadie la susnumita dom’ soara. Dupa saptamana asta par a se linisti lucrurile, da’ am o vaga senzatie ca n-o sa fie chiar asa.

La modul general, luna incepe bine, 1 e Duminica, deci sarbatoare, 2 e Luni, da’ pe 2 e Intampinarea Domnului, deci tot sarbatoare.

Hai sa fiti sanatosi, iubiti si s’aveti o luna buna!

Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Yuppi!
    De 1 februarie am „delta” în loc de „deltasipeblog”!
    O fi ofertă promoţională…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: