Mama (ei de) Rusie

Va aduceti aminte de clasa I? Ne – a invatat pe fiecare cate o invatatoare (tovarasa sau doamna, dupa caz) alfabetu’. Curios, in clasa I ordinea literelor din alfabet nu prea mai semana cu aia de la gradinita. Pana in ziua de azi tot mai cred ca cineva a aranjat literele din abecedar pentru a putea scrie „Ana are mere”. Prima propozitie scrisa de toti elevii din spatiul carpato-danubiano-pontic a fost „Ana are mere”. Si Ana ar fi ramas cu merele ei pe post de marturie a faptului ca tot elevu’ de clasa I e in stare sa scrie trei cuvinte daca ilustrii profesori care au conceput maualele in paleolitic era comunista nu aduceau aminte de ea in CARTEA DE MATE. Dupa ce am invatat tabla adunarii/scaderii/inmultirii/impartirii, Ana si merele ei au devenit cosmaru’ vietii mele. Aproape toate problemele la mate incepeau cu „Ana are (x) mere”, mere pe care le aduna le scadea le inmultea le impartea le facea compot/placinta/vin/otet/tuica, le cocea le smochinea le maltrata in fel si chip. Nu ca m-ar interesa ce facea Ana cu merele ei, da’ intotdeauna aparea la sfarsitu’ problemei o intrebare de genu’ : „Cate mere mai are Ana?”. Si trebuia sa calculez, sa numar samburii si coditele, sa – l bat pe unu’ din aia la care le-a dat asta mere sa aflu „cate mere mai are Ana”.

Ani de zile m-am rugat la sfintii manualelor, la Dumnezeii matematicii, la Sfanta Treime, Sfanta Marie, San’Pentru, Sa’ntIon, Sa’nt Ilie si San’ Nicoara s-o faca pe Ana egoista si avara, sa nu-si mai imparta asta merele, sa si le tina pentru ea ca’ sa nu mai trebuiasca sa calculez eu cate kile de mere se perinda anual prin cartile de mate. Nu stiu daca m-au ascultat sfintii da’ pana am terminat eu scoala Ana inca mai facea trafic cu mere.

Acu’ ce legatura au Ana si merele ei cu titlu: Mama Rusie are gaze. Nu, nu-s de la fasole, are gaze d’alea de metan de ard la aragazele patriei noastre. Mama Rusie are si aere. Ca daca numa ea are gaze prin zona isi da aere de pais cu importanta pe teritoriu Iuropei. Cre’ ca cineva, la un moment dat, s-a rugat la ceva sfinti si dumnezei sa nu (-si) mai dea Mama Rusie atatea aere. Partea proasta e ca sfintii nu-s la curent cu jargoanele din ziua de azi. Drept urmare, au analizat cererea si au decis: Rusia nu mai da gaze la nimeni (ca doar metanu’ tot aer se numeste in acceptiunea neinitiatilor in ale chimiei…. ca subsemnata de altfel).

Articol anterior
Lasă un comentariu

3 comentarii

 1. cata055

   /  10/01/2009

  Aaa… Ana… eu si acum am impresia ca Ana e o doamna (ma rog, domnisoara) de companie, pentru ca isi da merele la toti necunoscutii. Ori e Maica Teresa.

  Răspunde
 2. Athe

   /  10/01/2009

  Hai s-o lasam Maica Tereza, ca-i in cartile de mate pentru minori.

  Răspunde
 3. cata055

   /  12/01/2009

  Da? Eu nu am vazut-o la produs deloc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: